Lesd meg a konkurensed a Facebookon, avagy a Facebook Hirdetéstár használata

Komolyan? A Hirdetéstár-jelentés segítségével teljes elköltött összegeket és költéssel kapcsolatos részleteket láthatunk konkrét hirdetők és helyszínek szerint? Pontosan! Elképesztő, ugye!? … és még azt sem mondanám, hogy túl sokat kellene farmolni. 😊

Minden izgalmas részlettel – mennyit költenek, hogyan és mikor – milyen kommunikációval…

A Facebook, mint a világ egyik legnagyobb közösségi média platformja, számos eszközt kínál a vállalkozások számára, hogy növeljék láthatóságukat és elérjék célközönségüket. Egy ilyen eszköz a Facebook Hirdetéstár, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betekintést nyerjenek más oldalak aktuálisan futó hirdetéseibe. Ez a funkció különösen hasznos lehet a versenytársak hirdetési stratégiájának megértésében és saját hirdetési taktikáink fejlesztésében.

A Meta-technológiákban jelenleg futó összes hirdetés között kereshetsz. Hirdetés kereséséhez kulcsszavakat vagy hirdetőt is megadhatsz. Tájékozódhatsz ezekről a hirdetésekről és a szponzorról, továbbá azt is megtudhatod, kiket céloztak meg velük!

Hogyan működik a Facebook Hirdetéstár?

A Facebook Hirdetéstár elérhető a következő linken: http://bit.ly/hirdetestar. A Hirdetéstár használata egyszerű és intuitív. Először is, a keresőmezőbe be kell írni a kívánt Facebook oldal nevét. A rendszer ekkor egy lenyíló listát kínál, ahol kiválasztható a konkrét oldal. Miután kiválasztottuk az oldalt, a rendszer azonnal megjeleníti az aktuálisan futó hirdetéseket.

Mit tanulhatunk a hirdetésekből?

A Facebook Hirdetéstár használata során számos hasznos információt szerezhetünk, amelyek segíthetnek a saját hirdetési stratégiánk fejlesztésében.

  1. Hirdetés indításának időpontja: Minden hirdetésnél látható, hogy mikor indult el. Ez az információ segíthet megérteni, mely hirdetések voltak hosszú távon sikeresek. Például, ha egy hirdetést már két éve futtatnak, az valószínűleg eredményes, és érdemes lehet belőle tanulni.
  2. Szöveg és kép variációk: A Hirdetéstárban láthatóak a hirdetések különböző szöveg és kép variációi. Ez inspirációt adhat új üzenetek, gondolatok és célzások kialakításához.
  3. Érkezési oldalak: Minden hirdetés esetében látható az érkezési oldal. Ez lehetőséget ad arra, hogy megismerjük a versenytársak értékesítési folyamatát, és hogy milyen ajánlatokkal próbálják meggyőzni a látogatókat.

Összefoglalva, a Facebook Hirdetéstár egy rendkívül hasznos eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy betekintést nyerjenek a versenytársak hirdetési stratégiáiba. A Hirdetéstár használata során számos értékes információt szerezhetünk, amelyek segíthetnek a saját hirdetési taktikáink fejlesztésében. Az érkezési oldalak, a hirdetési szövegek és képek, valamint a hirdetések indításának időpontja mind olyan adatok, amelyekből tanulhatunk és inspirálódhatunk. A Facebook Hirdetéstár használata tehát nem csak a versenytársak megfigyelésére szolgál, hanem a saját marketing stratégiánk fejlesztésére is.

                                                                                                                                                                                                       Nagy-Kozma Aletta

Mi az a Meta Hirdetéstár, és hogyan kereshetek benne?

 
A Hirdetéstárban a Meta technológiáiban jelenleg futó hirdetésekre tudsz rákeresni, továbbá megnézheted a látott hirdetésekkel kapcsolatos adatokat.
 
Az összes hirdetésnél a jelenleg a Meta technológiáiban aktív hirdetések között kereshetsz.
A társadalmi kérdésekkel, választásokkal vagy politikával kapcsolatos hirdetések esetében a már inaktív hirdetések között is kereshetsz. Az átláthatóság elsődleges fontosságot élvez, hogy megelőzhessük a választások körüli problémákat, ezért a hirdetéstár ezekről a hirdetésekről bővebb információt is kínál (például szerepel benne a hirdetés finanszírozója, a rá költött összeg mértéke, illetve többféle demográfiai jellemző a hirdetés elérésére vonatkozóan. Ezeket a hirdetéseket 7 éven át tároljuk a Hirdetéstárban. További információ
 
Hol találom meg a hirdető célzási beállításait a társadalmi kérdésekről, választásokról vagy politikáról szóló hirdetésekhez?
 
Válassz ki egy országot, majd válaszd a Társadalmi kérdések, választások vagy politika lehetőséget a hirdetéskategória szűrőnél. Írd be egy hirdető nevét a keresés mezőbe, és válaszd ki az oldalát a legördülő menüből.
A hirdető oldalán válaszd a Célközönség lapot a célzási adatok megtekintéséhez.
 
Szükség van Facebook-fiókra a Hirdetéstár használatához?
 
A Hirdetéstárban bárki kereshet, akár van Facebook-fiókja, akár nincs. A hirdetések jelentéséhez és a felnőtt tartalmak megtekintéséhez azonban rendelkezned kell fiókkal, és be is kell abba jelentkezned.
 
Hogyan azonosítják be a társadalmi kérdésekkel, választásokkal és politikával kapcsolatos hirdetéseket?
 
A Meta technológiáiban megjelenő, társadalmi kérdésekkel, választásokkal vagy politikával kapcsolatos hirdetéseknél kötelező feltüntetni a hirdetővel kapcsolatos adatokat. A társadalmi kérdésekre, választásra vagy politikára vonatkozó hirdetéseket a „Finanszírozó” megnevezés jelzi a Facebookon. A megnevezés mellett az is látható, ki fizetett a hirdetésért. További információ
 
Milyen hirdetésekre kereshetek rá a Hirdetéstárban?
 
A Meta technológiáiban jelenleg futó összes hirdetés között lehet keresni, akár láttad a hirdetéseket, akár nem.
 
Hogyan történik a dátumok és az időpontok rögzítése a Hirdetéstárban?
 
A Hirdetéstárban a társadalmi kérdésekről, választásokról és politikáról szóló hirdetések részletei jelennek meg, többek között a hirdetések megjelenítésének dátuma és időpontja. A dátum- és időbélyegek mindegyike a csendes-óceáni időzónán (PT) alapul. A Hirdetéstár-jelentés is a csendes-óceáni időzóna (PT) szerint frissül.
 
Mennyi ideig tart, amíg a hirdetés megjelenik a Hirdetéstárban?
 
A hirdetések az első megjelenésüktől számítva általában 24 órán belül megjelennek a Hirdetéstárban. A hirdetésen végzett módosítások vagy frissítések szintén 24 órán belül látszani fognak a Hirdetéstárban.
 
Hogyan dönti el a Meta, milyen hirdetéseket jelenít meg nekem?
 
Szeretnénk, ha minél érdekesebb és hasznosabb hirdetéseket tudnánk megjeleníteni neked a Meta-technológiákban. Az alábbiakban láthatod, hogy többek között mi alapján döntünk arról, hogy melyik hirdetéseket jelenítsük meg a számodra.
Tevékenységed a Meta-technológiákban (pl. oldal kedvelése vagy kattintás a neked megjelenő hirdetésekre).
A Facebook-fiókodból származó, veled kapcsolatos egyéb adatok (például a korod, a nemed, a tartózkodási helyed, valamint a Facebookhoz használt készülékeid).
 
A hirdetők,a partnereik, valamint a marketingpartnereink olyan információt osztanak meg velünk, amely már eleve a birtokukban van, pl. az e-mail-címed.
 
A Meta-technológiákon kívüli webhelyeken és alkalmazásokban végzett tevékenységed. Megtudhatod, hogyan kapcsolhatod ki ezt a hirdetésed beállításainál.

További információ

 
Miért szerepel vízjel a Hirdetéstár némelyik hirdetésében?
 
A hirdetők némelyike úgy döntött, vízjelet jelenít meg a hirdetés kreatív tartalmában a Hirdetéstárban. A vízjel nem fog látszani, amikor a hirdetés megjelenik a Meta-technológiákban.
Forrás: Facebook – Meta
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram