Back to Térkép

Gyál, Vecsés, Üllő

1.600 Ft (Bruttó)

Gyál, Vecsés, Üllő – 3. (javított) kiadás

méretarány: 1 : 15 000
kinagyítás: 1 : 7 500

Kiadás éve: 2017

Térképeinket kizárólagos joggal a debreceni székhelyű CartoStadt Kft. készíti!

Kategória:

Leírás

Gyál egy város Pest megyében, a budapesti agglomerációban, a Gyáli járás központja.Budapesttől délkeletre, közvetlen a város határában található helység.
Autóval legegyszerűbben az M5-ös autópálya 21-es km-énél található kijáratról letérve érhető el.
Vonattal a 142-es számú Budapest–Lajosmizse–Kecskemét-vasútvonalon.

Vecsés (németül: Wetschesch) város Pest megyében, a budapesti agglomerációban, a Vecsési járás központja.Vecsés földrajzi értelemben a Duna Pest megye teraszos völgymedencéjében helyezkedik el. Keleti oldalán a Gödöllői-dombsághoz tartozó vonulatok húzódnak, dél felé a Duna-Tisza közötti hátság területe kezdődik. Területén halad át a 400-as főút, a Budapest–Cegléd–Szolnok-vasútvonal (Vecsés vasútállomás és Vecsés-Kertekalja megállóhely), és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér egy része is itt helyezkedik el. Akár közúton, akár vasúton de még repülővel is könnyen megközelíthető. Határos Budapest fővárossal, Ecser községgel, valamint Üllő és Gyál városokkal. A magyarok és a világ elsősorban a híres káposztájáról ismeri a várost.

Üllő város Pest megyében található, a Vecsési járásban.Üllő Pest megyében, Budapest agglomerációjában a Pesti-síkság szélén fekszik. Tengerszint feletti magassága 125 méter. A főváros központjától 25 km-re délkeletre, a Liszt Ferenc repülőtértől 5 km távolságra található. Üllő vasútállomás Budapest-Nyugati pályaudvarról 30 perc, Kőbánya-Kispest állomásról mindössze 20 perc, autóbusszal Budapest Kispest végállomásról 30 perc a menetidő. A települést a 400-as főút és a 4603-as számú út (az M5 és az M3 utakat köti össze) 4 részre osztja. Találkozási pontjuk a város középpontja.