Back to Infokalauz

Hatvan és járás

1.600 Ft (Bruttó)

Hatvan és Hatvani járás InfoKalauz térképpel – 5. (javított) kiadás

méretarány város: 1 : 12 500

méretarány járás: 1 : 160 000

Kiadás éve: 2018

A térképet készítette: Huber Maps Kartográfiai Kft.

Leírás

INFORMÁCIÓK, FÖLDRAJZ, TÖRTÉNETI MÚLT, LÁTNIVALÓK ÉS NEVEZETESSÉGEK, FESZTIVÁLOK, HELYI SZOLGÁLTATÓK, CÉGJEGYZÉK, TÉRKÉP

Hatvan város Heves megye délnyugati részén, a Hatvani járás székhelye.

Hatvan a Zagyva partján fekszik. A város több, jól elkülöníthető településrészből áll. A Zagyva keleti partján terül el Óhatvan, a település tulajdonképpeni központja. Ehhez nyugatról csatlakozik, ipari terület beiktatásával Újhatvan, ahol a hatvani vasútállomás és az új autóbusz-állomás is található. Nagygombos Óhatvantól északra fekszik.

Hatvan lakossága az utolsó adatok szerint 21.000 fő, a település területe 80,66 km2.

KÖZLEKEDÉS
Hatvan városa vasúti, közúti közlekedési csomópont, nagyon könnyen megközelíthető mind személyautóval, mind tömegközlekedéssel. A városközpont a buszpályaudvartól és a vasútállomástól pár perces sétára található.

Autóval
Hatvan Budapest és Nyíregyháza irányából az M3-as autópályának köszönhetően könnyen elérhető. Budapesttől az M3 autópályán közel 30 percre található, mindössze 58 km-re. Hatvanból a 21-es számú főúton érhetőek el a települések Salgótarján irányába.
Az útviszonyokkal kapcsolatban az ÚTINFORM az alábbi számon ad tájékoztatást: +36 1/336-2400

Busszal
Budapestről szinte óránkénti gyakorisággal indulnak buszok Hatvanba, a Stadionok autóbusz pályaudvarról. Hatvanból pedig szintén nagy gyakorisággal közlekednek autóbuszok a környező településekre.

Vonattal
Hatvan vasúti csomópont, három vasúti fővonal találkozóhelye. Ezek közül a legjelentősebb a Budapest–Miskolc fővonal, amelyre a Hatvan–Szolnok és a Hatvan–Salgótarján–Losonc vonal csatlakozik. A személyforgalom számára egy vasútállomás működik a városban, amelyre Budapest, Miskolc és Eger felől sűrűn, Salgótarján, Nyíregyháza és a Balaton felől alkalmanként érkeznek gyorsvonatok. Hatvan továbbá a végállomása a Budapestről északkelet felé induló elővárosi vonatoknak, a Zagyva völgyében Salgótarjánig közlekedő személyvonatoknak, illetve néhány Füzesabonyig, Miskolcig vagy Szolnokig járó személyvonatnak. Modern vonatok közlekednek.