Szigetszentmiklós, Halásztelek, Tököl, Szigethalom, Szigetszentmiklósi járás

1,600Ft

Szigetszentmiklós, Halásztelek, Tököl, Szigethalom, Szigetszentmiklósi járás – 5. (javított) kiadás

méretarány: 1 : 20 000

Kiadás éve: 2019

A térképet készítette: Huber Maps Kartográfiai Kft.

 

Leírás

Szigetszentmiklós székhellyel, Szigetszentmiklósi járás területe nagyjából 21128 hektár, amelyen körülbelül 130635 fő népesség és hozzávetőleg 50423 darab lakás található, amelyhez kb. 618 fő / négyzetkilométer népsűrűség tartozik. A teljes területén összesen 9 darab település és 56 darab hozzájuk kapcsolható településrész található.

 

Szigetszentmiklós

A város a budapesti agglomerációban, Pest megyében, a Szigetszentmiklósi járás székhelye. Budapest déli határa mellett, a Csepel-szigeten található.  A települést északról Budapest XXI. kerülete, keletről a Ráckevei-Duna (ezáltal Dunaharaszti és Taksony), délről Szigethalom, délnyugatról Tököl, nyugatról Halásztelek, északnyugatról pedig a Duna folyam (Budapest XXII. kerülete) határolja.

 

Halásztelek

A Csepel-sziget északi részén, a Nagy-Dunához közel található, annak Érddel átellenes oldalán. Az M0-s autóútról Lakihegy érintésével közelíthető meg.

 

Tököl

A Csepel-szigeten található, délről Szigetcsép, keletről Szigethalom, nyugatról a Duna, északról Halásztelek határolja, melytől a tököli repülőtér választja el. Budapesttől délre kb. 20 km-re található. A várost keresztezi a Ráckevei HÉV vonala.

 

Szigethalom

A budapesti agglomerációhoz tartozó település, fontos tömegközlekedési csomópont. A Csepel-sziget északi részén, sík területen található, a fővárostól 12 km-re. Északnyugat-délkeleti fekvésű, kertvárosias jellegű, tipikus ún. sakktábla-szerkezetű település. Északkeletről az egykori Csepel autógyár ipartelepe és Szigetszentmiklós Bucka városrésze, délről a tököli parkerdő, északnyugatról a Budapest–Ráckeve helyiérdekű vasútvonal, keletről a Ráckevei-Duna határolja. Szomszédos települések északon-északnyugaton Halásztelek, északkeleten Szigetszentmiklós, kelet-délkeleten Dunavarsány, nyugat-délnyugaton Tököl.

magyarterkephaz@terkephaz.hu
+36 30 382 3334

Kövess minket

Magyar Térképház Kft. © 2023 - Minden jog fenntartva