1,600Ft

Vas megye térkép – 8. (javított) kiadás

méretarány: 1 : 150 000

Kiadás éve: 2016

A térképet készítette: CartoStadt Kft.

Kategória:

Leírás

A szelíd harmónia nyugalmát érezheti a látogató Vas megyében barangolva. A lankák, a szabadság érzetét keltő rétek, a gyanta illatú erdők gyűrűjében található a vasi táj egyik ékessége, az Őrség.

Az Alpok nyúlványai mentén Kőszeghegyalja kínál különleges értékeket, szépségeket. A hegység tövében meghúzódó kis falvak egyedi hangulata késztet a csodálkozásra, a rég-és közelmúlt felidézésére. Ez a terület az Írottkő Natúrpark területe, a hely sok száz túrakedvelő célpontja: Cák védett pincesora, a terebélyes szelídgesztenyések, a velemi Szent Vid templom. A tájegység igazi ékessége a műemlékekben gazdag Kőszeg. Egyedi bája, jó bora, szíves vendéglátása igazi élményt nyújt.

A megye névadó települése Vasvár, nevét a korai Árpád- korban meglévő környékbeli kohókról kapta. A város közelében mintegy 8 kilométeren áthúzódó – átlagosan 7 méter magas- római sáncot nem az ókorban, hanem a magyar államalapítás környékén létesítették.
Vas megye székhelye, Szombathely, római kori város. Claudius császár alapította Colonia Claudia Savariensium, azaz Savaria néven i. sz. 50 körül. De ne csak a római korban gondolkodjunk, mert Berzsenyi Dániel, Weöres Sándor is vas megyei származású. A sárvári vár a XVI. században a hazai reformáció kulturális és vallási központja volt. Itt adták ki az első magyar nyelvű nyomtatott könyvet, a Sylvester János által fordított Új Testamentumot 1541-ben.

magyarterkephaz@terkephaz.hu
+36 30 382 3334

Kövess minket

Magyar Térképház Kft. © 2023 - Minden jog fenntartva